Gröna Tummar

Om

Om Gröna Tummar

Vi älskar idéer och produkter som gör trädgårdsarbetet enklare och roligare. Här i butiken delar vi med oss av produkter som vi själva använder.  

På Facebook delar vi idéer som inspirerar gröna tummar, där finns även senaste nytt om den här butiken.

Följ oss: facebook.com/gronatummar


Historia:

Allt började med en liten sladdrig blå handske.

Året var 2008, vi besökte Chelsea Flower Show och plötsligt fanns de bara där "Showa Floreo 370 Nitrile Touch". 

Om du frågar oss är det världens bästa trädgårdshandskar.

Ganska snart insåg vi hur otroligt omöjligt det var att få tag i dem här hemma i Sverige.

Nu har vi hittat ett sätt och delar gärna med oss här i butiken.Fördelar med handskarna:

Lätta och andas men tuffa som inga andra vi använt. Handskarna är utformade för att passa som en andra hud. Fingrar och handflator är belagda med ett tunt lager av nitril som står emot punkteringar (3 ggr bättre än Latex) och förslitning men tillåter fingerfärdighet samt ett utmärkt grepp. Ogräsrensning, binda upp tomatplantor, vedhantering och även plantera frön är inga problem när du samtidigt bär dessa handskar för du kan verkligen känna vad du gör.

Inte bara ordinära trädgårdsarbeten, de är naturligtvis lämpade till alla arbeten där du vill skydda dina händer!

För trädgårdsälskare som du som tenderar att rota runt i trädgården med dina fingertoppar är de sömlösa handskarna ett verkligt fynd. Borta är de ofta svaga handskarna med fingertoppsömmar som ofta rivs upp vilket i princip gör handskarna värdelösa. Eftersom handskarna andas, svettas du inte när du bär dem eller luktar illa när du tar av dem. Blir de blöta under arbetspasset så torkar de fort på ovansidan av kroppsvärmen. När de blir smutsiga är det bara att lägga dem i tvättmaskinen.